Klubbmästerskapet 2024

Välkomna till vårens klubbmästerskap i kata och kumite! Den 6 april kl. 13:00 bjuder vi in alla våra medlemmar till ett efterlängtat klubbmästerskap. Vi startar dagen med kata och avslutar med kumite. Ta chansen att känna på hur det är att tävla i hemmadojon!

Kata-tävlingen kommer att delas upp i två kataklasser samt efter ålder. I kataklass D tävlar man med katorna Taikyoku Sono Ichi, Ni och San samt Pinan Sono Ichi. I kataklass C tävlar man med katorna Pinan Sono Ni, San, Yon och Go samt Gekisai Dai, Tsuki No Kata och Yantsu. Bedömningsgrunderna är teknik, tempo, kraft och andning.

Kumite-tävlingen kommer att delas upp efter vikt, ålder och kön. Deltagarna kommer att ha handskar, ben- och grenskydd samt väst och hjälm för de yngre. Vi kommer inte att tillåta kontakt mot huvud/hjälm i någon av klasserna. Bedömningsgrunderna är poäng, antal goda attacker med rena träffar och kampvilja.

För att få ställa upp i tävlingen behöver du vara medlem i föreningen. Du behöver även prata med din instruktör innan du anmäler dig. Det går bra att ställa upp i både kata och kumite. Anmälningsavgiften är 100:- och sista anmälningsdag är den 25 mars. Anmälan görs genom formuläret via den här länken: https://forms.gle/qEBTNhWCqF5MSpD37

Vi vill även passa på att bjuda in till en mer utförlig tävlingsgenomgång den 10 mars kl. 13:00. Där kan ni passa på att ställa frågor om det är något ni undrar över. Efter genomgången kommer det finnas möjlighet att prova på matchsparring med domare. Vi kommer även att ha en kortare tävlingsgenomgång på barn- och ungdomslägret den 23 mars.