Nybörjargrupp för Barn och Ungdomar

Alla som är mellan 8-13 år är välkomna att börja träna karate hos oss från och med lördagen den 6 februari. Under våren kommer nybörjargruppen att träna under lördagar mellan kl. 10:00-11:20 från februari till maj månad. Våra träningsytor är tillsammans över 300kvm stora vilket gör det möjligt för oss att ta in flera barn och ungdomar varje termin. Ni behöver därför aldrig föranmäla ert intresse till oss för att garantera en plats eller liknande. Vi kommer att ha ett löpande nybörjarintag under februari månad där du som vill prova på karate kan ta chansen att göra det! Anledningen till att vi sedan stänger nybörjarintaget i mars är för att det krävs ett visst antal pass för att lära in de tekniker som ska visas upp på den första graderingen.

Som nybörjare kan du träna med vanliga träningskläder. För att minska risken för skador är det viktigt att varken bära strumpor eller smycken. Piercingar brukar tejpas över eller tas ur under träningspasset. Det går bra att ta med sig en vattenflaska för att kunna dricka under vätskepauserna. Ett par månader innan graderingen beställer du en karatedräkt med tillhörande bälte och tygmärke via vår materialare. För barn och ungdomar brukar det att ske i samband med ett föräldramöte som brukar hållas i mars under ett träningspass. Betalning för dräkt kan ordnas genom Swish, Bankgiro eller kontant. Nybörjargruppen håller på fram till och med vårterminens gradering vilket brukar vara i slutet av maj. Direkt efter nybörjarnas första gradering börjar de träna tillsammans med respektive fortsättningsgrupp. Mer information gällande gradering kommer löpande under terminens gång.

Vi som idrottsförening har som alla andra i samhället en pågående pandemi att förhålla oss till. Därför har vi gjort några rutinförändringar som möjliggör att vår verksamhet ska kunna bedrivas ansvarsfullt och i enlighet med pandemilagen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Vanligtvis brukar vi tillåta åhörare under passen men på grund av dagens läge rekommenderas vi att inte ha åhörare. Är ni oroliga och vill vara tillgängliga under passen kan ni vänta utanför eller ge oss ert telefonnummer. Vi kommer att möta upp både er och era barn vid huvudentrén minst 10 minuter innan passet startar, då kan ni passa på att ställa frågor och föra en dialog med oss instruktörer. Vi kommer se till att vara flera instruktörer på plats och även ha med oss informationsblad till er.

När ert barn har bestämt sig för att fortsätta att träna karate efter de första provtillfällena ska en registrering ske. Vi använder en tjänst som heter SportAdmin där vi för vårt medlemsregister samt närvarohantering. Medlemsavgiften som är 100:- betalas en gång per år. Sedan tillkommer även terminsavgiften som är 700:- per termin. Dessa avgifter ska senast betalas i mars separat, antingen till föreningens Bankgiro 238-0318, eller Swish 123 091 59 83. Skriv då hela namnet på personen i meddelandefältet och om det anser medlemsavgift eller terminsavgift.

Terminstart för Barn och Ungdomar

Välkomna till en ny termin – nästa vecka startar träningsverksamheten upp igen! Hoppas att ni har haft en bra start på det nya året tillsammans med era barn och att de nu ser fram emot ännu en karatetermin hos oss!

Som ni vet har pandemin fortfarande en stor inverkan på vårt samhälle och många har drabbats hårt, inte minst vi inom idrottsrörelsen. Att vara fysiskt och socialt aktiv genom hela livet är av stor vikt för ett gott välmående för både yngre och äldre. Med det i åtanken har det under de senaste veckornas rapportering betonats från flera håll att fritidsaktiviteter är särskilt viktiga i barn och ungas utveckling. Eftersom barn och unga inte är drivande i denna pandemi är bedömningen från Regeringen att nyttan av att hålla barn- och ungdomsaktiviteter öppet överväger fördelarna med att hålla de stängda. Därför bör bland annat aktiviteter i föreningslivet fortgå i så stor utsträckning som möjligt, vilket betyder att det är dags att starta upp vår föreningsverksamheten snarast möjligt. Men för att vår verksamhet ska kunna bedrivas ansvarsfullt och i enlighet med pandemilagen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd kommer vi behöva göra några förändringar i våra rutiner.

Vi vill till att börja med påminna er om att vara noga med att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer kring att minska smittspridningen, precis som vi som förening tar vårt ansvar att anpassa träningen efter dessa. Likt föregående termin är det därför viktigt att ni som föräldrar bara lämnar och hämtar barnen utan att följa med in i lokalerna. Instruktörerna kommer att möta upp era barn vid porten utomhus för att öka tryggheten både för er och barnens skull. Vi har en viss förståelse för att föräldrarna till nybörjarna vill vara nära till hands under passen. Men tänk på att vi kommer att ha begränsat med utrymme i och med den nya pandemilagen. Det också viktigt att barnen kommer ombytta för att undvika trånga omklädningsrum då det endast får vistas 2 personer i taget i dessa, ytterkläderna kan därför med fördel läggas ner i träningsväskan under passet. En annan sak för att undvika trängsel inomhus är att barnen inte ska vara på plats mer än 10 minuter innan passets startar samt åka hem direkt efter passet slutar utan att duscha eller dröja sig kvar i lokalerna längre än nödvändigt. Vi kommer därför att avsluta passen 5 minuter tidigare och inte låta vuxenpassen börja förens 20 minuter efter dess att barnpassen slutat. Tänk på att alla våra medlemmar och vårdnadshavare behöver hjälpas åt att förhålla sig till dessa rutiner för att vi ska kunna träna på ett säkert sätt under våren!

Verksamheten kommer som sagt att starta igång redan nästa vecka och det gäller även nybörjarna. Det första nybörjarpasset för barn och ungdomar mellan 8-13 år blir på lördag den 6 februari. Vi kommer inte kunna ta emot fler nybörjare efter februari månad då intaget stängs. Mer information som särkilt riktar sig till nybörjarna skickas ut i ett separat inlägg! Angående fortsättningsgrupperna har vi behövt ändra om lite i schemat. Observera och notera att barngruppen och ungdomsgruppen har bytt dagar med varandra! Första fortsättningspasset börjar på måndag den 1 februari. Se schemat här nedan:

Schema VT-2021

Ungdomar 11-13 år Måndag och Onsdag kl. 17:00-17:55

Barn 8-10 år Tisdag och Torsdag kl. 17:00-17:55

Nybörjare 8-13 år Lördag kl. 10:00-11:20
Karateträning för vuxna och barn startar 1 februari

MÅNDAG 1 FEBRUARI STARTAR VI UPP KARATETRÄNINGEN IGEN!

Vi kommer nu öppna upp våra lokaler för karateträning för både barn och vuxna. Vi kommer INTE starta någon grupp för vuxna nybörjare denna termin, barnen däremot kommer ha en nybörjargrupp(se separat info).

Denna information riktar sig till vuxna, för barnträning se separat inlägg.

Som ni förstår kommer vi behöva anpassa träningen utifrån pandemiläget och vi kommer till en början erbjuda två pass/vecka för samtliga grader, även höstens ograderade, ni tränar samma tider som övriga.

Måndagar: 18.15-19.30

Onsdagar: 18.15-19.30

Vi vill att du byter om hemma och kommer till passet tidigast 10 min innan passets början. Vi har satt ett fönster mellan passen på 20 minuter vilket innebär att grupperna inte ska mötas. Instruktören möter upp er nere i dörren och räknar alla. Vi får enligt FHM riktlinjer vara 22 personer i stora dojon, 11 personer i mellandojon och 5 personer i minsta dojon. Ingen duschar på klubben efter karatepassen. Korridoren och andra biutrymmen har också en begränsning av antalet individer som får vistas där, vi måste därför vara noggranna och ta ansvar för att hålla avstånd.

När du kommer till träningen får du en instruktion där du får veta vilken dojo du ska gå till och då går du in direkt, jacka och väska kan du ta med dig in i dojon eller hänga in i omklädningsrummet. Vi får endast vistas 2 personer i taget i omklädningsrummen. När alla är på plats delar vi in oss i grupper efter bältesgrad. Vi kommer inte ha några parövningar, sparring eller träning med mitts. Det kommer finnas handsprit på plats.

Vi behöver alla vara noga med att INTE komma till klubben vid minsta symptom och följa instruktionerna och riktlinjer som ges.

Vi instruktörer är SÅ taggade och ser fram mot att se er igen!

Frågor? Skriv i tråden på facebook eller ring Sensei Gunilla 0708399201