Träning och gradering för barn & ungdomar

Ny information för barn och ungdomar som tränar karate! Från och med måndagen 10 maj kommer alla barn och ungdomar att träna inomhus. Men observera att torsdag 13 maj är en röd dag och då har vi ingen träning.

Gradering kommer att hållas för de barn som är redo för det, det kommer inte vara ett lika stort antal barn denna terminen som det brukar vara. Graderingen kommer gå till på följande vis: sista veckan i maj (v. 21) kommer alla som ska gradera få göra det på sin ordinarie träningstid. De som inte graderar tränar som vanligt i den andra dojon. Graderingsavgiften är 100:- och ett nytt bälte kostar 65:-, detta betalas i efterhand. Observera att detta blir den sista träningsveckan för terminen.

Nybörjarbarnen kommer ha sin gradering fredagen 28 maj klockan. Alla som är upp till 10 år graderar kl. 17, och alla från 11 år och uppåt graderar kl. 18. Kom gärna i god tid innan graderingen startar. Graderingsavgiften för nybörjare blir totalt 265:- och betalas i efterhand. Observera att detta är den sista träningen på terminen för nybörjarna.

Eftersom vi inte kan tillåta åskådare på graderingen pga restriktionerna kommer vi att sända graderingen live via Microsoft Teams. Mer info om detta vid ett senare tillfälle!

Onsdag 5 maj kör vi igång igen!

Pga smittoläget i vår region har vi dock beslutat följande: Resten av terminen kommer bedrivas utomhus. OBS! Undantag är nybörjarbarn som fortsätter inomhus på lördagar. Vuxna tränar måndagar och onsdagar 18.00-19.00 utomhus. Ungdomar tränar måndagar och onsdagar 17.00-18.00 utomhus. Barn tränar tisdagar och torsdagar 17.00-18.00 utomhus. Nybörjare tränar lördagar 10.00-11.20 inomhus. Vi ses utanför dojon och går tillsammans till Oscarsparken. Kläder efter väder. Gi som yttersta lager. Säckpasset kommer vi tills vidare inte hålla då det är svårt utomhus 😞 Vi hoppas verkligen ni orkar kämpa med oss nu, vi är på upploppet av denna envetna pandemi. Osu no seishin 👊🏻🙏🏻 Frågor? Ring eller sms:a Sensei Gunilla 0708399201

Nybörjargrupp för Barn och Ungdomar

Alla som är mellan 8-13 år är välkomna att börja träna karate hos oss från och med lördagen den 6 februari. Under våren kommer nybörjargruppen att träna under lördagar mellan kl. 10:00-11:20 från februari till maj månad. Våra träningsytor är tillsammans över 300kvm stora vilket gör det möjligt för oss att ta in flera barn och ungdomar varje termin. Ni behöver därför aldrig föranmäla ert intresse till oss för att garantera en plats eller liknande. Vi kommer att ha ett löpande nybörjarintag under februari månad där du som vill prova på karate kan ta chansen att göra det! Anledningen till att vi sedan stänger nybörjarintaget i mars är för att det krävs ett visst antal pass för att lära in de tekniker som ska visas upp på den första graderingen.

Som nybörjare kan du träna med vanliga träningskläder. För att minska risken för skador är det viktigt att varken bära strumpor eller smycken. Piercingar brukar tejpas över eller tas ur under träningspasset. Det går bra att ta med sig en vattenflaska för att kunna dricka under vätskepauserna. Ett par månader innan graderingen beställer du en karatedräkt med tillhörande bälte och tygmärke via vår materialare. För barn och ungdomar brukar det att ske i samband med ett föräldramöte som brukar hållas i mars under ett träningspass. Betalning för dräkt kan ordnas genom Swish, Bankgiro eller kontant. Nybörjargruppen håller på fram till och med vårterminens gradering vilket brukar vara i slutet av maj. Direkt efter nybörjarnas första gradering börjar de träna tillsammans med respektive fortsättningsgrupp. Mer information gällande gradering kommer löpande under terminens gång.

Vi som idrottsförening har som alla andra i samhället en pågående pandemi att förhålla oss till. Därför har vi gjort några rutinförändringar som möjliggör att vår verksamhet ska kunna bedrivas ansvarsfullt och i enlighet med pandemilagen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Vanligtvis brukar vi tillåta åhörare under passen men på grund av dagens läge rekommenderas vi att inte ha åhörare. Är ni oroliga och vill vara tillgängliga under passen kan ni vänta utanför eller ge oss ert telefonnummer. Vi kommer att möta upp både er och era barn vid huvudentrén minst 10 minuter innan passet startar, då kan ni passa på att ställa frågor och föra en dialog med oss instruktörer. Vi kommer se till att vara flera instruktörer på plats och även ha med oss informationsblad till er.

När ert barn har bestämt sig för att fortsätta att träna karate efter de första provtillfällena ska en registrering ske. Vi använder en tjänst som heter SportAdmin där vi för vårt medlemsregister samt närvarohantering. Medlemsavgiften som är 100:- betalas en gång per år. Sedan tillkommer även terminsavgiften som är 700:- per termin. Dessa avgifter ska senast betalas i mars separat, antingen till föreningens Bankgiro 238-0318, eller Swish 123 091 59 83. Skriv då hela namnet på personen i meddelandefältet och om det anser medlemsavgift eller terminsavgift.