Terminstart för Barn och Ungdomar

Välkomna till en ny termin – nästa vecka startar träningsverksamheten upp igen! Hoppas att ni har haft en bra start på det nya året tillsammans med era barn och att de nu ser fram emot ännu en karatetermin hos oss!

Som ni vet har pandemin fortfarande en stor inverkan på vårt samhälle och många har drabbats hårt, inte minst vi inom idrottsrörelsen. Att vara fysiskt och socialt aktiv genom hela livet är av stor vikt för ett gott välmående för både yngre och äldre. Med det i åtanken har det under de senaste veckornas rapportering betonats från flera håll att fritidsaktiviteter är särskilt viktiga i barn och ungas utveckling. Eftersom barn och unga inte är drivande i denna pandemi är bedömningen från Regeringen att nyttan av att hålla barn- och ungdomsaktiviteter öppet överväger fördelarna med att hålla de stängda. Därför bör bland annat aktiviteter i föreningslivet fortgå i så stor utsträckning som möjligt, vilket betyder att det är dags att starta upp vår föreningsverksamheten snarast möjligt. Men för att vår verksamhet ska kunna bedrivas ansvarsfullt och i enlighet med pandemilagen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd kommer vi behöva göra några förändringar i våra rutiner.

Vi vill till att börja med påminna er om att vara noga med att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer kring att minska smittspridningen, precis som vi som förening tar vårt ansvar att anpassa träningen efter dessa. Likt föregående termin är det därför viktigt att ni som föräldrar bara lämnar och hämtar barnen utan att följa med in i lokalerna. Instruktörerna kommer att möta upp era barn vid porten utomhus för att öka tryggheten både för er och barnens skull. Vi har en viss förståelse för att föräldrarna till nybörjarna vill vara nära till hands under passen. Men tänk på att vi kommer att ha begränsat med utrymme i och med den nya pandemilagen. Det också viktigt att barnen kommer ombytta för att undvika trånga omklädningsrum då det endast får vistas 2 personer i taget i dessa, ytterkläderna kan därför med fördel läggas ner i träningsväskan under passet. En annan sak för att undvika trängsel inomhus är att barnen inte ska vara på plats mer än 10 minuter innan passets startar samt åka hem direkt efter passet slutar utan att duscha eller dröja sig kvar i lokalerna längre än nödvändigt. Vi kommer därför att avsluta passen 5 minuter tidigare och inte låta vuxenpassen börja förens 20 minuter efter dess att barnpassen slutat. Tänk på att alla våra medlemmar och vårdnadshavare behöver hjälpas åt att förhålla sig till dessa rutiner för att vi ska kunna träna på ett säkert sätt under våren!

Verksamheten kommer som sagt att starta igång redan nästa vecka och det gäller även nybörjarna. Det första nybörjarpasset för barn och ungdomar mellan 8-13 år blir på lördag den 6 februari. Vi kommer inte kunna ta emot fler nybörjare efter februari månad då intaget stängs. Mer information som särkilt riktar sig till nybörjarna skickas ut i ett separat inlägg! Angående fortsättningsgrupperna har vi behövt ändra om lite i schemat. Observera och notera att barngruppen och ungdomsgruppen har bytt dagar med varandra! Första fortsättningspasset börjar på måndag den 1 februari. Se schemat här nedan:

Schema VT-2021

Ungdomar 11-13 år Måndag och Onsdag kl. 17:00-17:55

Barn 8-10 år Tisdag och Torsdag kl. 17:00-17:55

Nybörjare 8-13 år Lördag kl. 10:00-11:20