Information om terminsstart

Här kommer lite information från styrelsen och instruktörerna. Vi har haft ett år som inte liknar något tidigare år där vi fått lov att anpassa och även stänga ner delar av verksamheten pga pandemin. Ni medlemmar har varit oerhört tålmodiga och tränat utomhus och inomhus och med avstånd, laddat för gradering som inte blivit av och till slut inte fått träna alls. Om någon hade sagt till mig för ett år sedan att vår verksamhet skulle se ut som den gjort senaste året hade jag givetvis inte trott på ett enda ord!Vi har dock lyckats genomföra två terminer och haft alla barngrupperna igång, vi har erbjudit lite färre pass än normalt, men haft svartbälten som instruktörer för att kompensera för det. De lägre barngraderna har graderat, om än anpassat och utan närkontakt. Ni föräldrar har tagit stort ansvar och lämnat av barnen utanför dojon och inte följt med, stort tack för det. Även våra instruktörer har varit duktiga och flexibla, stort tack till er alla.Det har funnits, och finns fortfarande möjlighet, att lösa ut en låstagg för egen träning och en del av er har tränat själva på udda tider för att träffa så få som möjligt.Så kommer vi då till kärnan i detta meddelande. Hur blir det nästa termin? När startar den och hur blir det med graderingen? Hur många får man vara? Och så vidare och så vidare…Vi har tyvärr inte alla svaren. Styrelsen träffas digitalt varje månad, ibland oftare och diskuterar möjligheter och olika scenarier. Vi lyssnar och läser på om restriktioner och rekommendationer och försöker göra vårt bästa för att minska smittspridningen samtidigt som vi värnar om vår verksamhet och inget hellre vill än att sätta igång för fullt igen.Här är det vi kommit fram till.Preliminär start för barngrupperna 1 februari. Tider kommer senare.Nybörjarstart för barn i februari. Tider kommer senare.Inget intag av VUXNA nybörjare denna termin.Terminen för vuxna kommer starta EVENTUELLT i februari. Vi inväntar besked från myndigheterna angående restriktionerna som gäller fram till 24 januari. Vi har olika alternativ för träning: anpassad träning i mindre grupper i flera dojos, utomhusträning, senarelägga terminsstarten för vuxna.Som ni förstår är det svårt att ge några definitiva besked. Det vi vet bestämt är att vi kommer ge nybörjarna och orangebältena extra uppmärksamhet då vi känner att ni inte fått det ni normalt får i träningsdos och utveckling.Nu är det extra viktigt att vi håller sträckan ut, att vi orkar hålla oss tålmodiga, Osu no Seishin(viljan till tålmodighet!)och att vi hjälps åt att klara detta. Vaccinet rullar just nu ut för fullt i landet och vi behöver alla ta ansvar för varandras hälsa och liv. Vi kommer hinna träna karate och boxa på säckar, jag lovar. Men just nu är det viktigast att vi faktiskt räddar liv. Ta hand om er och god fortsättning!