VIKTIG INFORMATION om Coronaviruset Verksamheten hålls utomhus

Presenterad

Styrelsen har tillsammans med föreningens instruktörer beslutat att större delen av verksamheten ska hållas utomhus med anledning av Coronaviruset och risken för smittspridning. Det kommer endast erbjudas karateträning under resterande del av terminen.

Vi håller oss uppdaterade kommer avvakta utvecklingen av spridningen samt också ta hänsyn till de rekommendationer som ges, men hoppas förstås på att höstterminen kan sätta igång med ordinarie träningar såsom Säckpasset och många fler karatepass per vecka.

Terminen förlängs till 30 juni. Ni som är intresserade av sommarträning uppmanar vi att kontinuerligt hålla koll på hemsidan, mejl och våra sociala mediekanaler Facebook och Instagram för att ta del av eventuella pass som läggs ut. Du som har tillgång till lokalen genom en låstagg går det bra att träna i egen regi. Tänk dock på att göra rent redskap efter dig och var noga med din egen hygien – tvätta händer och fötter, sprita gärna. Besök oss INTE om du har halsont, snuva, feber eller huvudvärk.

Har du ytterligare frågor ber vi er kontakta föreningens ordförande Gunilla Kanrell på telefon 0708-399201

Vänligen Styrelsen Örebro Kyokushin

Information till nya medlemmar

Karate
Är du intresserad av att börja på karate går det bra att göra en föranmälan här via SportAdmin. Det är en tjänst vi använder för att kunna registrera medlemmar och träningstillfällen. Det finns dock inget krav på att göra en anmälan innan ditt första pass, däremot behöver du göra en anmälan förr eller senare för att du ska hamna i vårt medlemsregister.

Vi har ett löpande intag med nybörjare de första veckorna. Det går därför bra att ta med sig syskon eller kompisar som vill prova på karate under den perioden. Anledningen till att vi stänger nybörjarintaget under början av terminen är för att det krävs ett visst antal pass för att lära in de tekniker som ska visas upp på den första graderingen.

Som nybörjare kan du träna med vanliga träningskläder. För att minska risken för skador är det viktigt att varken bära strumpor eller smycken. Piercingar brukar tejpas över eller tas ur under träningspasset. Det går bra att ta med sig en vattenflaska för att kunna dricka under vätskepauserna.

Ett par månader innan graderingen beställer du en karatedräkt med tillhörande bälte och tygmärke via vår materialare. För barn och ungdomar brukar det att ske i samband med ett föräldramöte som brukar hållas i oktober under ett träningspass. Betalning för dräkt kan ordnas genom Swish, Bankgiro eller kontant.

Nybörjargrupperna håller på fram till och med höstterminens gradering vilket brukar vara i början av december. Direkt efter nybörjarnas första gradering börjar de träna tillsammans med respektive fortsättningsgrupp. Mer information gällande gradering kommer löpande under terminens gång.

Säckpasset
Vi är ensamma i stan att erbjuda ett renodlat säckpass. Träningsupplägget är lätt att hänga med i och inga förkunskaper krävs. Vi har skickliga och utbildade instruktörer som hjälper dig att få in den rätta tekniken när du tränar med säcken. Det finns säckhandskar att låna för att minimera skav på knogar och fingerleder. Om du är intresserad av att köpa egna säckhandskar kan du kontakta vår materialare, betalningen kan ordnas genom Swish, Bankgiro eller kontant.

Corona
Med tanke på det rådande coronaviruset följer vi som idrottsförening alltid de senaste rekommendationerna från Riksidrottsförbundet och vårt specialidrottsförbund. Här kan du läsa rekommendationerna från det Svenska Budo- & Kampsportsförbundet.

Kontakt
Gunilla 070-839 92 01 ansvarig för vuxna fortsättningsgruppen
Bosse 073-423 33 05 ansvarig för vuxna nybörjargruppen
Linus 073-987 66 89 ansvarig för barn- och ungdomsgrupperna
Micke 073-523 42 68 ansvarig för säckpasset
Hasse 076-830 51 16 ansvarig för materialinköp

Terminsavgifter hittar du här och våra träningstider här
Välkommen till en ny termin hos oss på Budohuset mitt i centrala Örebro!

Terminsstart hösten 2020

Välkommen till en ny termin! Avancerade grupperna startar 24/8. Vuxna 18.00 och barn 17.00. Nybörjarstart för vuxna måndag 7/9 18.00 och för barn (8-13 år) torsdag 10/9 17.00. Frågor besvaras av Gunilla Kanrell 0708-399201.

Sommarträning

Nu är det sista passet för terminen avklarat. Terminen förlängdes till juni månad ut på grund av pandemin. Under juli och fram till 24 augusti kommer vi erbjuda tillfälliga sommarpass av varierande art. Passen läggs ut med ett par dagars varsel och kommer finnas på föreningens Facebooksida. Trevlig sommar och vi ses i höst!